Hopp til innholdet

Leder

Da er fiskesesongen over og mange ser nok allerede frem mot en ny vår og neste sesong. Juletiden er en fin anledning til å tenke over det som har skjedd gjennom fiskeåret. Vi i GS kan med god samvittighet klappe oss selv på skulderen å si: «Godt jobba!»

Alt fungerer som det skal og flyter fint. Hyttene blir leid ut, fisket er bedre enn på mange år med mye stor fisk. Tor er fornøyd på anlegget. Vi har det vi skal av rogn så alt ligger til rette for et bra, nytt år.

Nå er det bare å planlegge nye turer ut i marka. Kanskje vil du prøve noen nye vann, for eksempel de du pleier å gå forbi? Det kan være spennende.

Så til mitt vanlige mas om fangstrapporter. Noen syns det er et tungvint system, så nå er det lagt ut et helt nytt. Ett ark med navn på alle våre vann. Skriv antall fisk og en kommentar hvis du ønsker. Lever på slutten av året.

Stamfiske etter laks har i år vært veldig bra. Takket være Mølletrappa har vi fått det vi trenger av fisk og unngått sopp og andre sykdommer. Dette lover godt for neste års smårollinger som skal overvintre på anlegget på Skotfoss.

Selve stamfisket har nærmest vært umulig på grunn av sel.

Medlemsmassen vår er gledelig stabil.

Det er likevel ganske sjelden man treffer folk i marka, eller ved vann. Det er noen unntak som f.eks. Steinbruvann og Krokvann, men her er det nok omgivelsene rundt som trekker like mye som fisket. Det kan være minst like spennende i andre vann vi disponerer.

Hytteutleien er på det jevne og nå i vintersesongen er det tid for både vedlikehold og vedhogst på flere hytter slik at de blir klare for et nytt år. Det er alltid noe som trengs, og det gjøres ikke av seg selv.

Jeg kommer ikke utenom å nevne «Fiskesport». Det er imponerende hvordan det jobbes for å få ut et blad. Intervjuobjektene prater om alt mulig, og likevel blir det oppsummert til en artikkel. Valgkomiteen har vært aktiv i disse dager. For mange er dette skummelt, men jeg vil oppfordre alle som er interessert i GS til å tenke seg om hvis telefon kommer. Jeg vil takke alle for innsatsen de legger ned for GS. Frivillig arbeid er ingen selvfølge. Dette har vært vår livsnerve i alle år og som sammen med vår formålsparagraf definerer det vi står for. Tusen takk, alle sammen!

Godt nytt år alle sammen.

Bjørn Erik Eik.
Leder.