Hopp til innholdet

Ørjebu

Hytta ligger nedenfor demningen i sørenden av Ørjevatn. Dette var foreningens første hytte, som vi overtok i 1965. Den var da en falleferdig fløtningshytte med jordgulv (Damstua). Vi satte den i stand, nå er den svært bra. Ørjevatn er på 518 mål, og ligger 560 moh. Før oppdemningen i1922 var dette to vann, Ørjevatn og Bustulvatn. Det er mye fisk i vannet, så ikke slipp fisk ut igjen! Under det bratte Ørjefjell er det ofte fisk å få. Det er mange andre vann i området. Bonntjenn, hvor veien går forbi, er et av vanna våre som er åpnet for fiske fra flytering.

På lonene ned mot Håkastultjønn (Musevolden) er det mye småfisk – fint sted med unger.
Vestover er det flere vann som er verdt et besøk. Fjellstultjønn og Grasdalstjønn (Grantjønn) er ”overbefolka,” men flere av vanna innenfor er interessante vann hvor det settes ut fisk.

Praktisk informasjon

Røyking er ikke tillatt inne på hyttene våre.
Hunder skal ikke være i møbler eller senger. Hundeskitt rundt hytta fjernes.

Kjørevei, parkering og adkomst:
Ca 50 minutter å kjøre fra Skien. Ta av fra Bestulveien over Dale bru. Det er den tredje skogsbilvegen som tar av til venstre, ca. 6 km etter Luksefjell kapell. (Skilt til Sommerseter). Etter ca 1 km er det bom ved Øvre Dale. Kjør ”rett fram” i forhold til stikkveiene som tar av til du kommer til Bonntjønn på høyre side; rett etter toppen av neste bratte bakke, tar en mindre veg av nedover til venstre, kjør forsiktig! Parkering ca. 30 m fra hytta. 3,6 km fra bommen. Da har du kjørt 10,5 km fra Luksefjell
Om vinteren blir det brøytet parkering innenfor bommen. Vanligvis skiløype nesten fram til hytta. Løypenettet fra Svanstul går også rett i nærheten. Mulighet for snøskutertransport

Rom og sengeplasser:
Oppholdsrom med kjøkken, stort langbord og 3 veldig breie dobbeltkøyer. Soverom med 3 (4) sengeplasser.

Oppbevaring av mat:
Lem i kjøkkengulvet til et kjølig rom under hytta.

Vann:
Hentes i bekken eller i Ørjevatn.

Prammer og fiskemuligheter:
1 prammer følger hytta. Årene skal være låst inn i skjulet. Gå opp til dammen så ser du hvor prammene ligger. Ørjevatn er på 518 mål, og ligger 560 moh. Det er mye fisk i vannet, så ikke slipp fisk ut igjen! Under det bratte Ørjefjell er det ofte fisk å få. Oterfiske er tillatt.
Det er mange andre vann i området. Bonntjenn, hvor veien går forbi, er et av vanna våre som er åpnet for fiske fra flytering. På lonene ned mot Håkastultjønn (Musevolden) er det mye småfisk – fint sted med unger.
Vestover er det flere vann som er verdt et besøk. Fjellstultjønn og Grasdalstjønn (Grantjønn) er ”overbefolka,” men flere av vanna innenfor er interessante vann hvor det settes ut fisk.

Kjøretillatelsen gjelder:
”Blå veier,” dvs. hele veien du har kjørt inn fra Dale med alle avstikkere og opp til Eiangen, samt Grantjennveien som går forbi Lonahytta.

Annet:
Bra utgangspunkt for molter og andre bær.

Ørjebu

Var foreningens første hytte…

Vi overtok hytta i 1965. Den var da en falleferdig fløtnings hytte med jord gulv (Damstua).