Hopp til innholdet

Leder

Våren er i anmars

Hei alle sammen! Tipper alle som leser dette er like møkk lei snømåking som meg. Vinter, snø og skiturer er veldig fint, men jeg blir fortere lei det enn av fisketurer.

Først og fremst vil jeg igjen takke for tilliten i det å være leder for GS. Vi er en sunn forening med gode verdier og ønsker om det å skape fiskeglede til alle.

Regnskap og rapporter fra gruppene viser at det meste fungerer i GS, noe som viste seg på Årsmøtet i form av lite diskusjon.

I skrivende stund er det mye regn og snøen smelter fort her i lavlandet. Det betyr at våren er i anmarsj og det nærmer seg fiske sesong i åpent vann.

For det er muligheter for isfiske på vinterstid. Jeg har hørt at folk fisker på isen, blant annet i Krokvann, og de får fisk.

Hytta på Eiangen har blitt tatt godt imot og utleien er i gang sommer som vinter.

Resten av hyttene er nå under litt vintervedlikehold og vedtransport er i gang. Det er også kjørt bort materialer til Røyvannet for bygging av den nye, sterkt tiltrengte utedoen.

Det store samtaleemnet, som mange av våre medlemmer er opptatt av, er jo utbyggingen på Google-tomta. Spesielt da med tanke på forurensning i byggeperioden, ned i Bliva, som er lakseførende. Når bladet går i trykken har det vært et infomøte som vi håper at vi har deltatt på. Da vil jeg informere så mye jeg kan om det jeg vet. Foreløpig er det mange spekulasjoner, i alle retninger, som er vanskelige å forholde seg til.

I år skal vi heldigvis få pause fra pukkellaks hvis statistikken er rett. Da får vi litt tid til å finjustere på fangstkammeret i Mølla, som ikke fungerte optimalt.

I år, fra Juni til Oktober, vil det være en student som skal skrive masteroppgaven sin om vannområdet nordvest for Svanstul. Dette vil omhandle alt som har med vann, næring, fisk og kultivering. Dette blir spennende og han vil presentere sin oppgave for oss på et medlemsmøte senere.

Fluegruppa er jo som alltid aktive med fluebinding og kastetrening på vinteren. Det virker nesten som om medlemmer av fluegruppa har mye bedre tid enn alle oss andre.

Nå ser vi fremover mot en fin vår og god påske med mye sol. Da begynner våren med fuglesang og fiskevak, respekterer hverandre og våre regler ved fiske og på våre hytter slik at alle trives der de ferdes.

La alle finne stedet slik du selv ønsker å finne det.

Jeg vil takke alle som gikk ut av sine verv og ønske de nye velkommen. Det er alle dere som gjør Grenland Sportsfiskere til det vi er. Noe vi alle kan være stolte av.

Med ønske om en fin
vår og skitt fiske!

Bjørn Erik Eik.
Leder.