Hopp til innholdet

1. juni og laksestart

0
Day
0
Hour
0
Minute
0
Second

Nedtelling til første fiskedag.

Laksestart

Så snart 17. mai feiringen er over begynner hodene til over 100.000 laksefiskere å stille seg inn mot neste merkedag. I mai, mens vi var opptatt av å rydde i hagene og pusse penskoene til frigjøringsdagen, forlot nemlig vinterstøingene lakseelvene. På veien ut møtte de sine artsfrender på vei fra havet og opp i elven hvor de skal gyte. Det er mye vann mellom hver laks som kommer i mai.

Første juni er litt «julaften» for oss laksefiskere. 9 måneders ventetid er over og drømmene om laksehugget skal bli til virkelighet. For noen blir drømmen oppfylt, og når over halvparten av laksene i elven er storlaks er sjansene til brede glis store. Statistikken viser at du ikke skal langt inn i juni før oppgangen øker betydelig. Likevel fortoner tiden før det første laksehugget seg som en evig venting for mange. Her er noen tips som forhåpentligvis kan forkorte ventetiden.

Ta hensyn til temperaturen i elven

Statistikken har vist at laksen ofte stopper opp nedenfor vandringshinder som fosser (Klosterfossen) ved lav temperatur. Er vanntemperaturen i elven under 8 grader kan det lønne seg å konsentrere fisket før første store vandringshinder Klosterfossen. Laksen i Telemarksvassdraget beveger seg ikke i laksetrappene før cirka 12 grader (vanntemp.), eller. Rundt sankthans.
Det er lenge igjen, men kos dere med isfiske imens? Skitt fiske!

DN

Fiskeregler for laksefiske!

Husk at laksefiske ikke bare handler om å fange laksen, men også om å nyte naturen og fellesskapet langs elva.

Grenland Sportsfiskere