Hopp til innholdet

Horta

I Bø ble det kjøpt ei brakke som ble plassert på østsida av Hortavatn. Den ble pusset opp og veranda ble bygd. Klarsignalet for utleie ble gitt i 1986. Etter utbedringer i 1995 forsvant brakkepreget. Ikke rart at dette er favorittstedet til nokså mange. ”Jeg liker meg godt på Horta”, er omkvedet.

Hortavatn er 490 mål stort. Det er langstrakt med et smalt parti på midten. Her er det fint å gå i land på roturen. For fisket sin del, kan det lønne seg å ro vatnet til endes

Hytta ligger på østsida av Hortavatn. Her er storslått utsikt utover det langstrakte vatnet. Opprinnelig ei brakke som er omarbeidet til trivelig lita hytte. Flere fiskevatn i området

En bør ta et kvarters spasertur til Belatjønn med fiskestanga. Legg også turen oppom naboen Dølatjønn. Østre og Vestre Hortatjønn må letes opp. Det er ikke langt å gå. Begge stedene kan gi et spennende fiske.

I disse traktene var det et yrende seterliv før i tida. Et besøk på Hortaseter vil sette tankene langt tilbake i tid, og gi grobunn for refleksjon.

Hytta ligger på østsiden av hortavatn. hytta innholder et oppholdsrom og et soverom. Dette er en av våre moderniserte brakker.

Hytta har flott utsikt ut over vannet, og en kan sitte på terrassen og nyte solnedgangen. Det hører med en båt i hortavatn. i området rundt hortavatn kan en fiske i Belatjønn, Dølatjønn, hortatjønnane, hermannstjønn, Grønlitjønn, Sveatjønn, Bukketjønn og Fisketjønn.

På hortaseter, ikke langt fra hytta, var det seterdrift frem til 1953. Den ble gjenopptatt i 1968 og 1969.

En fin tur er å gå opp på toppen av hortasvea. Når det regner skal en kunne se konturene av en svart hest på fjellveggen (Sveaborken). Flotteste utsiktspunkt i området er høgvollen (716 moh), sørøst for hytta. rypefjell sørvest for hytta er et nydelig utsiktspunkt. i området rundt horta er det gode bærtrakter. Korteste vei om vinteren er å gå på ski fra parkeringen ved Svanstul, og over hortavatn.
turen er på ca. 3 km.

Praktisk informasjon

Røyking er ikke tillatt inne på hyttene våre.
Hunder skal ikke være i møbler eller senger. Hundeskitt rundt hytta fjernes.

Kjørevei, parkering og adkomst:
40 minutters kjøring fra Skien. Kjør veien på vestsida av Fjellvannet (Grønsjøveien). Etter ca 7 km fra den første bommen (som normalt står åpen om sommeren), tar du av skogsbilveg til venstre. Når veien deler seg, velger du høyre til du er opp ved vannet, da ligger hytta litt til venstre, og du har kjørt 12 km fra første bom. God parkering utenfor hytta.

Rom og sengeplasser:
Ombygd brakke som inneholder oppholdsrom med kjøkken. 1 soverom med 2x over/underkøye. Stor veranda.

Oppbevaring av mat:
Det er lem i gulvet til et romslig kjølig rom under hytta.

Vann:
Bra vann i Hortavatn.

Prammer og fiskemuligheter:
Pram i Horta, hvor det også er lov til å fiske med oter. Ellers er det mange vann å gå til i nær sagt alle retninger fra hytta. Bruk kartet. Prammen i Døla, hvor det også er tillatt med oter, følger ikke hytta lenger, men må ev. leies separat.

Kjøretillatelsen gjelder:
”Røde veier,” dvs. veien på vestsida av Fjellvannet og avstikkerne på veien du har kjørt, bl.a. til Stodalstjønn og Blokkevann. Du kan også kjøre veien til Stengestad.