Hopp til innholdet

Svanstulhytta

Før turen:
Sett deg inn i reglene for bestilling, utleie, krav til medlemskap, gjestemedlemmer, priser, nøkler og tidsfrister. Oppdatert informasjon finner du i Fiskesport eller på www.g-s.no. Der finner du også oversikt over ansvarlige for hyttene hvis du trenger mer informasjon. Vi anbefaler at du kjøper kart og får merket av hytta.

Spesielt om Svanstulhytta

Kjørevei, parkering og adkomst:
50 minutter å kjøre fra Skien. Elektronisk kort for passering av bommen til Svanstulparkeringa følger nøklene. Kjør gjennom parkeringsplassen hvor du om sommeren kan kjøre bomvegen videre. Ta veien til høyre 500 meter etter bommen. Parkeringa er avhengig av vannstanden i Svanstulvatn. Hvis vannet er lavt nok, kan du parkere 1,2 km fra bommen og følge stien som krysser bekken nede ved vannet. Ved høy vannstand må du kjøre 400 meter til, begge steder er det tydelig parkeringsplass. Stien går vinkelrett ut fra veien. Det er ca. 300 meter å gå til hytta. GS-hytta er den øverste hytta til høyre på setervollen, sett fra vannet.

Praktisk informasjon

Røyking er ikke tillatt inne på hyttene våre.
Hunder skal ikke være i møbler eller senger. Hundeskitt rundt hytta fjernes.

På hytta:
Kjøretillatelsen løsnes fra nøklene og legges godt synlig i bilen (gjelder hyttene i Skien).

Kjøkken:
Alle hyttene har nødvendig kjøkkenutstyr, bestikk m.v. Innlagt strøm på Gunhildsbu og Sildrevika, for øvrig propan til koking og solcellestrøm til lys. (Spar på strømmen og ikke rør styringstavla.) Vaskemidler, kluter og oppvaskhandklær skal være på hytta, likedan toalettpapir.
Propanapparatene har varmesikring, slik at du må holde bryteren inne noen sekunder etter tenning.

Sengetøy:
Det er madrasser og puter i køyene. Ta med laken og putevar samt sovepose eller lignende.
Røyking er ikke tillatt inne på hyttene våre.
Hunder skal ikke være i møbler eller senger. Hundeskitt rundt hytta fjernes.
Treprammer skal ligge på vannet, ikke trekkes opp på land!

Oppsyn:
Hytteutvalget har ansvar for oppsyn med hyttene, og kan komme på uanmeldt besøk.

Når dere reiser:
Skriv i hytteboka, men ikke om feil og mangler m.v., slikt meldes til den som har ansvar for hytta.
Søppel og matrester tar dere med hjem. Hytta skal selvsagt være rengjort og klar for neste besøkende.
Fangstrapporter leveres på nett eller skriftlig sammen med nøklene på MX-sport.
Rom og sengeplasser: Oppholdsrom med kjøkkenkrok, sofa og spisebord. 3 soverom med brede underkøyer og smalere overkøyer. Det ene soverommet har egen inngang, nøkkel på hytta.

Oppbevaring av mat:

Lem i gulvet til kjølig rom under hytta.

Vann:

Vi arbeider med saken, men foreløpig er det best å hente vann der det er rennende vann i bekken. Eventuelt ta med en vanndunk når du er ute og ror. Noe humus. Dette er greit til mat og oppvask etc. men det kan være aktuelt å ta med drikkevann.

Prammer og fiskemuligheter:
Pram i Svanstulvatn, 519 mål og 570 moh. Mange fiskevann i området rundt hytta. Bor du på Svanstul ei uke, kan du gå til nye fiskevann hver dag! (Se kart) I vassdraget fra Holmvatn til Langeløk, Furustultjønn, Furustulvatn, Svanstul og videre til Flekker`n er det mye tryte, noe ørret og innslag av bekkerøye. Bortsett fra nedre Veler`n hvor også tryta bor, er det reine ørretvann, så her er det bare å gjøre seg kjent!

Annet:

Svanstul er et aktuelt område for multer og andre bær. Svanstulhytta er ei veldig aktuell vinterhytte med stort oppkjørt løypenett og vinterbrøyta parkering.