Hopp til innholdet

Røyvannstua

Hytta ligger 20 m fra vannet. Den har veranda med fin utsikt. Plen rundt hytta. Nær vannet er en koselig uteplass / grillplass. Fint å bade. Familievennlig.

I 1979 overtok GS røyvannstua i bytte med Nisterudstua. Hytta ligger idyllisk til i nordenden av røyvannet. Veien går inn til sørenden av røyvannet hvor det ligger en båt en kan ro over til hytta.

Informasjon om Røyvannstua

Like etter stiftelsen av GS i 1937 ble det inngått avtale med Løvenskiold om leie av Røyvannet og Nisterudtjern. Det var her og i Fjellvannet de 100 medlemmene kunne fiske rett etter stiftelsen. Denne lille foreningen var full av entusiasme. Allerede stiftelsesåret ble det satt ut 3000 yngel i Røyvannet, hvor de også drev oppsyn.

Det motsatte kan sies om Røyvannshytta. Her er det solrikt, åpent og flatt. Maken til «ferieplass» så nær byen skal en lete lenge etter. Helt usjenert kan en ta en dukkert. Etterpå kan det grilles på den fine uteplassen rett i vannkanten.

Hytta innholder et oppholdsrom og et soverom. Dette er en familievennlig hytte med flott, opparbeidet uteplass ved vannet, der det er muligheter for bålkos og badeliv. Nisterud er kjent for sine bærtrakter, så her er det gode muligheter til å finne både blåbær og tyttebær.

I området kan en fiske i Fagerlitjern, Bevertjern og Nordre og Søndre åletjern.
Vinterstid er det to km å gå på ski fra Valebøveien til hytta. Vinteren 2011 ble veien til røyvannet brøytet. Om dette skjer videre er usikkert.

Praktisk informasjon

Røyking er ikke tillatt inne på hyttene våre.
Hunder skal ikke være i møbler eller senger. Hundeskitt rundt hytta fjernes.

Kjørevei, parkering og adkomst:
20 minutter å kjøre fra Skien. Følg Valebøvegen. 100 meter etter Nisterudtjenn (første vannet du kommer til,) går en bomveg av til høyre. Følg denne helt fram til Røyvannet hvor prammen ligger. Fra parkeringa ser du hytta på andre sida. 10 minutter å ro.

Rom og sengeplasser:
Oppholdsrom med kjøkken. 1 soverom med 2 breie underkøyer og 2 enkle overkøyer.

Oppbevaring av mat:
Ingen kjølemuligheter på hytta, bruk ev. bekken.

Vann:
Bra vann i bekken ved hytta.

Prammer og fiskemuligheter:
Oterfiske er tillatt. Det er tryte og ørret i vannet.

Kjøretillatelsen gjelder: ”Gule veier,” dvs du kan gjøre utflukter til Skårdalsveien som bl.a.går til Stulsbu (innkjøring fra Valebøsida) og bomveien fra Valeseter til vanna vi disponerer i Gyristulmarka m.v. (Se kart.)

Annet: Røyvannet ligger bare 86 moh. og er derfor et ”tidlig” vann. Det er langgrunt og familievennlig rundt hytta.
GOD TUR!